Zondag 13 januari was het zover, het eerste uitje was een feit. Op naar Huijbergen, daar waar het NK Veldrijden gehouden werd.

Velen gingen met de bus mee, anderen met eigen vervoer, al met al waren we in totaal met 35 tot 40 personen. Onze eigen Max de Jong mocht meerijden met de eliterenners, en natuurlijk was dat voor ons het hoogtepunt van de dag.

Aangekomen in Huijbergen, even snel een bak koffie pakken en dan de koersen kijken. Tijdens de eerste wedstrijd, die van de beloften vrouwen/ junior dames zagen we het al; het parkoers is echt lood- en loodzwaar!

De spanning liep op, nog 3 uur wachten en onze Max mag starten….

Max en ook zijn gelegenheidsmecaniciens Sander en Koen hadden voldoende tijd om hun voorbereidingen te treffen en om een praatje met ons te maken. Wat fijn dat zo’n groot renner met zijn team toch tijd maakt voor zijn fans!

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en ja, het is nu bijna 3 uur. We verdelen ons redelijk over het parkoers, enkelen gaan naar de start, anderen zoeken een mooi rustig plekje langs de boarding op, weer anderen blijven in de buurt van de biertent. Maar 1 ding hebben we ons voorgenomen; Max gaat ons horen en zien!

Het is 3 uur, over de speakers horen we de start, en al vrij snel komen de eerste renners langs; Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en andere vedettes krijgen, zeer terecht, applaus van de menigte langs het parkoers.

We wachten met smart af, en ja, daar komt het oranjekanon door de bocht; Gejuich, geschreeuw, oranje fakkels, toeters en aanmoedigingen waar Mathieu jaloers op zou zijn.

Aan Max zijn gezicht zien we dat het zwaar is en dat het niveau ongekend hoog is, maar…. hij lacht ons toe en geniet zichtbaar van zijn fanclub.

Een ronde later zien we zelfs een zwaaiende hand omhoog gaan en we zien weer die lach op zijn gezicht als hij ons passeert. Menig toeschouwer vraagt zich af wie die oranjemalloten zijn!

We beseffen ons dat het halen van de eindstreep voor Max lastig is, de eerste mannen zijn van wereldniveau en een paar rondes voor het einde wordt Max uit de wedstrijd gehaald.

Mathieu wint, wat een demonstratie heeft hij gegeven. Helaas zien we hem en andere eliterenners niet meer in de biertent, op eentje na…

Natuurlijk, onze Max is daar wel! Met een heerlijk biertje in zijn hand vertelt hij zijn verhaal.

We zijn trots op hem en niet te vergeten op zijn vrienden die hem vandaag geholpen hebben.

Baldadig, of enthousiast als we zijn, zetten we hem op een kliko en we toeteren en juichen ons gek, maar is dat voldoende, nee, we willen meer!

Het lukt ons om vrienden te worden met de DJ en het grote podium in de tent een paar minuten het onze te laten zijn.

We huldigen Max voor zijn winst bij het NK Tegenwindfietsen en een groot applaus van een zeer goed gevulde tent volgt. Fietsliefhebbers waarderen prestaties!

Het was vervolgens de bedoeling het podium weer terug te geven aan de DJ, ware het niet dat vooral onze dames dat podium hierna als dansvloer gingen gebruiken.

Het einde van het dagje Huijbergen naderde, de bus wordt gevonden en in de bus was merkbaar dat het echt een prachtige dag was!

Bij terugkomst hebben sommigen de euforische stemming in Plein 2 voortgezet.

Met dank aan onze sponsor de Snelle Vliet voor het vervoer.

Volgend jaar weer een uitje, het zal lastig worden dit te overtreffen….